13 april 2022

Zwarte Schuur Pannenhoef opent seizoen

Er was altijd al iets te beleven in natuurgebied de Pannenhoef. Veel wandelroutes, een avonturenbos, je kunt er paardrijden, fietsen, vogels kijken… Vanaf nu komt er een activiteit bij: Vossenstreken. Het is een wandelapp, speciaal voor gezinnen. Vanaf nu is wandelen écht niet meer saai. Buitenbaas Robin neemt je mee op pad en kent alle geheimen van de Pannenhoef. Dat wordt lachen!

Op Eerste Paasdag was de Zwarte Schuur op de Pannenhoef voor het eerst weer geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Vanaf nu tot en met september 2022 elke derde zondag van de maand van 12.30-16.30 uur.

Succesvolle wandelapp
Een aantal jaar geleden hebben Brabants Landschap, Kempens Landschap (Vlaanderen) en Natuurmuseum Brabant (Tilburg) een app ontwikkeld: Vossenstreken. Het is een ideale wandelapp voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau meedoen aan de spelletjes en opdrachten. Je spaart badges en als je er vijf hebt, ontvang je een verrassing. De app is succesvol in de ongeveer 20 andere natuurgebieden. Daarom zijn nu nieuwe routes toegevoegd, waarvan 2 op de Pannenhoef.

Actieve natuurbeleving
De twee thema’s op de Pannenhoef zijn ‘Terug naar toen’ en ‘Rommelende ruimers’. In het eerste thema reis je door de tijd. De Pannenhoef heeft een rijke geschiedenis en met de verschillende opdrachten, maak je van al die periodes iets mee. Rommelende ruimers gaat over recyclen in de natuur. Niet de blikjes of plastic flesjes. Maar wat kan de natuur zélf opruimen? De overeenkomst tussen beide routes: lekker actief de natuur beleven.
Download thuis alvast de app op www.vossenstrekenapp.com, neem wat lekkers mee voor een gezellige picknick en kom ook naar de Zwarte Schuur!

Adres
De Zwarte Schuur ligt midden op het landgoed. Het adres is Pannenhoef 4, Rijsbergen. Kom je met de auto? Parkeer dan op één van de parkeerplaatsen aan de rand van het gebied. Meer info op www.brabantslandschap.nl/activiteiten