7 juni 2023

Subsidietoekenning: Zero Waste Week

De Zero Waste Week is een meerdaags festival op het gebied van duurzaamheid, verspillingsvrij en afvalvrij leven. Zero Waste is niet alleen goed voor ‘natuur en klimaat’, maar ook nog eens beter voor je eigen portemonnee. En het is nog leuk ook! Probeer het zelf en bezoek één van de vele gratis activiteiten en workshops.

Zero Waste Week | 2-8 juli in Breda

Het thema dit jaar is: ‘Liefde voor’, want waar je van houdt, dat verspil je niet en gooi je niet weg. Daar zorg je voor! Meer liefde betekent dus minder waste.

Deze Zero Waste Week is voor jong en oud interessant. Bekijk het programma en meld je aan via de inschrijfbutton. Er staan meer dan 40 super toffe workshops en activiteiten voor je klaar. De meeste zijn nog gratis ook.

Op 15 juni gaan de inschrijvingen voor alle programmaonderdelen van start. Tot die tijd kan je wel al lekker rondstruinen op onze site en inspiratie opdoen. Én een plekje in je agenda reserveren natuurlijk!

Zero waste gaat niet alleen over minder verpakkingen en afval maar ook over lokaal voedsel, zuinig zijn op natuur, water en grondstoffen die we mogen gebruiken. Daarom zijn lokaal eten, duurzaam voedsel verbouwen en voedsel- en waterverspilling tegen gaan ook belangrijke items in deze week. En daarom ook ondersteunt LandStad De Baronie deze week vanuit het Fonds Kleine Projecten.

De Zero Waste Week is een initiatief van Klimaatburgemeester Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland i.s.m. Ron Bekker, adviseur, organisator, duurzaam ondernemer bij www.runnerscafe.nl en Nadia Mooij, beleidsadviseur afval en circulariteit bij Gemeente Breda. Samen met nog heel heel veel betrokken ondernemers, maatschappelijke partijen, onderwijsinstellingen en inwoners van Breda is deze week tot stand gekomen.

Doel van het project: inwoners van Breda en omstreken handelingsperspectief te bieden en om direct aan de slag te kunnen gaan op het gebied van Zero waste, zuinig zijn op natuur, groen en water. Plus lokale groen, voedsel ondernemers te steunen.

Hou voor meer informatie de website https://zerowasteweek.nl in de gaten!