21 oktober 2022

Winterwandeling met snert op de Oude Buisse Heide

Samen met een gids van Natuurmonumenten ga je zaterdag 17 december op pad op de Oude Buisse Heide. Na afloop van de wandeltocht geniet je van een heerlijke snertmaaltijd bij het Pannehûske in Achtmaal.

 

 

 

Adembenemend mooi
Landgoed de Oude Buisse Heide ligt zo’n tien kilometer ten zuiden van Roosendaal. Het natuurgebied is ook in de winter adembenemend mooi. Het landgoed kent een rijke historie. Waar eens een uitgestrekt veenmoeras lag, zie je nu heide, bos, akkers en weilanden met houtwallen. Landhuizen en lieflijke theekoepels zorgen voor een statig tintje. De natuur lijkt in diepe rust, maar schijn bedriegt. Veel zoogdieren en vogels zijn juist in de winter actief en bouwen een flinke vetvoorraad op zodat ze goed de winter doorkomen.

Markante verhalen
De gids van Natuurmonumenten kent het gebied als geen ander. Zijn verhalen over de markante geschiedenis van de Buisse Heide en Wallsteijn zorgen ervoor dat je de kou even vergeet. Na de wandeling ontvangt de herbergier van het Pannehûske je gastvrij met een heerlijke snertmaaltijd.

Tijd en locatie
9.30-11.30 uur; vertrek vanaf Baroniepoort ‘t Pannehuske

Kosten volwassenen
Normaal € 17,50
Ledenprijs € 12,25

Aanmelden