5 januari 2023

WIN met een nieuw food concept!

Heb jij een nieuw foodconcept dat je in de markt wil zetten? Ben jij de bedenker van een innovatief idee voor agrarische ondernemers? Of werk jij aan een project dat op positieve wijze bijdraagt aan de toekomst van ons voedselsysteem? Dutch Food Week zoekt jonge mensen die de wereld van agrifood op z’n kop willen zetten!

Wat is the next big thing in de wereld van agrifood?
Steeds meer studenten en jonge mensen zijn al op jonge leeftijd ondernemend genoeg om een eigen bedrijf te starten. Dutch Food Week wil dit ondernemerschap stimuleren door jou de kans te geven om jouw (business)idee, concept, project of eigen bedrijf te pitchen tijdens de Dutch Food Week KickStartShow. Doe mee met de KickStartShow: schrijf je nu in!

 

Pitch jouw idee aan een jury
Een businesspanel -bestaande uit experts uit de agrifoodwereld van bedrijven als Albert Heijn, Cosun en Rabobank- beoordeelt de beste ideeën tijdens de Dutch Food Week KickStartShow op 16 februari 2023.

Alle pitchers gaan met een geldbedrag (100 euro) naar huis. Slechts drie pitchers maken kans op de hoofdprijzen:
• Een geldbedrag: €2500, €1500 of €1000
• Een dagdeel sparren met één van de panelleden
• Een interview in de studio van Foodbusiness
• Een commercial gemaakt door Dutch Food Week TV

Ken jij die foodheld met een goed idee?
Om mee te kunnen doen, moeten pitchers een studie volgen óf een studie hebben gevolgd (maximaal drie jaar afgestudeerd). Ken jij de foodheld met hét gouden idee? Tip hem of haar dan over onze KickStartShow!

Winnaars 2021 & 2022
In de 2021-editie van de KickStartShow behaalden de gefermenteerde kool van Sauercrowd, de bonbons van sinaasappelreststromen van BonBorange, een gefermenteerde vissaus van RotterVisch en een overheerlijke veganistische chocoladefudge een podiumplek.

In de 2022-editie van de KickStartShow won HAS-student Pablo Schultz een geldbedrag van 2.500 euro, een jaar lang werken op een flexwerkplek in Jamfabriek, 1,5 uur sparren met één van de panelleden en een interview in de studio van FoodBusiness. De tweede prijs ging naar Ferver van oud-HAS’er Cato Pierau met een reeks smaakmakende sauzen. Plek drie werd bemachtigd door Banana Peely Bread van InHolland-studenten Cindy Kwako en Sacha Kuipers met het ontwikkelen van innovatief en duurzaam bananenbrood. De aanmoedigingsprijs ging naar Bitez van Bernadette Conrads met haar chips gemaakt van champignonrestromen.

Meld je hier aan voor de KickStartShow

 

Dutch Food Week, een initiatief van de Topsector Agri&Food brengt de positieve kracht van ons voedsel in beeld. Tijdens Dutch Food Week, dit jaar van 8 t/m 15 oktober 2022, delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan de productie, distributie en ontwikkeling van ons voedsel.