8 november 2022

WIN een unieke belevenis

LandStad De Baronie bestaat 10 jaar en verloot daarom in 2022 10 unieke belevenissen. Van een vaart met een unieke luchtballon en een proeverij bij De Santspuy tot een High Tea in kasteel Bouvigne. Van een retraite met een proeverij bij de nonnen in het Sint Catharinadal tot een VIP ontvangst bij de 8 van Chaam.
Maar ook een vleermuizenwandeling, een smokkel-arrangement, op pad met een molenaar en nog veel meer. Deelname is gratis en de belevenissen zijn onvergetelijk.

 

 

Belevenis 7: Maak kans op een Enclave Arrangement voor 2 personen!

Gedurende het Enclave arrangement ga je ontdekken hoe het is om in het meest bijzondere grensdorp ter wereld te vertoeven. Je leert onder andere hoe Baarle-Nassau-Hertog ontstond in de 12e eeuw en veranderde in een uniek enclavedorp. Je word verwelkomt bij Hotel den Engel met een heerlijk drankje met amuse. Ga je direct op ontdekkingsreis door Baarle of kies je er voor om eerst uit te rusten in de comfortabele kamer? Tijdens het diner geniet je van het heerlijke Baronie keuzemenu in de Franse brasserie van Hotel den Engel. De volgende morgen wacht een uitgebreid ontbijt en krijg je een spraakmakende wandel- of fietsroute die je door de enclaves leidt.

Het enclave arrangement is inclusief overnachting in Hotel den Engel in Baarle-Nassau, welkomstdrankje met amuse, Baronie diner bestaande uit 3 gangen en uitgebreid ontbijt. De prijs is voor 2 personen. Overnachtingsdata in overleg met Hotel den Engel.

Wil je voor deze bijzondere belevenis in aanmerking komen?

Vul dan deze puzzel in! 

Stuur vervolgens de oplossing van de puzzel (het woord dat tevoorschijn komt) uiterlijk 1 december 2022 naar streekmanager@landstaddebaronie.nl  incl. je naam en telefoonnummer. We nemen dan contact met je op om verdere afspraken te maken. Veel succes!
(Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden)


Eerdere belevenissen

Belevenis 1 een vlucht met een motoraangedreven luchtballon
(Deze actie is gesloten per 31 mei 2022; de winnaar is Corne Boeren uit Etten-Leur; video onder dit bericht)

De eerste belevenis waarop je kans kon maken, was een vaart met een elektrisch aangedreven luchtballon. Niet zomaar een vaart, maar een unieke vaart met een zogenoemde FlyDOO. De winnaar met zijn gezin werd gastvrij ontvangen met een hapje en een drankje bij De Santspuy in Etten-Leur.
Bekijk dit filmpje voor een impressie.

 

Belevenis 2: Vleermuizensafari
(Deze actie is gesloten per 17 juni 2022; de winnaars zijn Dennis van Dongen en Andrea van Dongen uit Gilze)

Het bos in wanneer het normaal gesproken niet mag. Samen met de boswachter van Natuurmonumenten gingen ze op een heuse vleermuizensafari op de Oude Buisse Heide (Achtmaal, Zundert)
Dennis en Andrea hebben begin september genoten van hun vleermuizensafari. Vooraf was er, samen met Miranda Fieret van Staatsbosbeheer, koffie met taart in de Herenkamer.

 

 

 

 


Belevenis 3: Rondleiding klooster Sint Catharinadal met-alles-erop-en-eraan
(Deze actie is gesloten per 5 juli 2022; de winnaar is Femke Krauweel)

Zij Kreeg van LandStad De Baronie voorzitter Bert Kandel een pakket wijn na afloop van een excursie door klooster en wijngaard Sint Catharinadal in Oosterhout. Sinds 1647 beheren de zusters de landerijen rondom hun klooster.
Waar koeien graasden en maïs groeide is nu een wijngaard van 7,5 ha. gerealiseerd en de kruiden- en moestuin in ere hersteld. Een klooster tussen de wijnranken.

 

 

 

Belevenis 4: een VIP Arrangement voor de Acht van Chaam (Deze actie is gesloten per 20 juli 2022; Prijswinnaars René Baremans en Toon Maas)

Op 27 juli vond Nederlands bekendste wielercriterium plaats in Chaam. Het is de oudste internationale wielerwedstrijd van Nederland. Prijswinnaars René Baremans en Toon Maas hebben genoten van hun VIP-kaarten voor de Acht van Chaam. Samen met burgemeester Brenninkmeijer van Alphen-Chaam en vele anderen zagen ze wielrenner Fabio Jakobsen als eerste over de streep komen.

 

 

 

Belevenis 5: Meelopen met de molenaar in De Heimolen in Rucphen! (Deze actie is gesloten per 1 september 2022; de winnaar volgt)

De Heimolen, ook wel Broeke Molen of Hoevense Molen genoemd is gesitueerd aan de Heimolendreef in Rucphen. De winnaar wordt warm ontvangen door de molenaar en u krijgt een rondleiding door de authentieke molen. De molenaar kan u gepassioneerd vertellen over de historie van de molen en het maalproces. Natuurlijk kunt u de molen operationeel in werking zien en mag u meehelpen bij het maalproces. Na deze belevenis gaat u genieten van een pannenkoek met drankje in Gasterij de Heimolen, deze is gevestigd in de Heimolen zelf. Uw pannenkoek wordt gemaakt van uw eerder gemalen meel. Aan het einde krijgt u een zakje meel van de Heimolen mee als een uniek aandenken. Aantal personen: in overleg (2 volwassenen of een gezin).

Belevenis 6: Exclusieve rondleiding door het Vincent van GoghHuis in Zundert, met high tea (Deze actie is gesloten. De winnaar volgt.)

Zundert is de geboorteplaats van Vincent Van Gogh. Het Vincent van GoghHuis staat op de plek waar Vincent werd geboren. Doe mee aan de puzzel-prijsvraag en maak kans op een exclusieve rondleiding door directeur-conservator Ron Dirven zelf. Na deze indrukwekkende rondleiding volgt een high tea voor twee personenen in het naastgelegen restaurant “Bij de Nonnen”.

Belevenis 8 t/m 10 volgen binnenkort