19 december 2022

WIN een unieke belevenis

LandStad De Baronie bestaat 10 jaar en verloot daarom 10 unieke belevenissen. Van een vaart met een unieke luchtballon en een proeverij bij De Santspuy tot een High Tea in kasteel Bouvigne. Van een retraite met een proeverij bij de nonnen in het Sint Catharinadal tot een VIP ontvangst bij de 8 van Chaam.
Maar ook een vleermuizenwandeling, een smokkel-arrangement, op pad met een molenaar en nog veel meer.
Deelname is gratis en de belevenissen zijn onvergetelijk.

Doe nu mee met: Belevenis 7: Maak kans op een Enclave Arrangement voor 2 personen!

Gedurende het Enclave arrangement ga je ontdekken hoe het is om in het meest bijzondere grensdorp ter wereld te vertoeven. Je leert onder andere hoe Baarle-Nassau-Hertog ontstond in de 12e eeuw en veranderde in een uniek enclavedorp. Je word verwelkomt bij Hotel den Engel met een heerlijk drankje met amuse. Ga je direct op ontdekkingsreis door Baarle of kies je er voor om eerst uit te rusten in de comfortabele kamer? Tijdens het diner geniet je van het heerlijke Baronie keuzemenu in de Franse brasserie van Hotel den Engel. De volgende morgen wacht een uitgebreid ontbijt en krijg je een spraakmakende wandel- of fietsroute die je door de enclaves leidt.

Het enclave arrangement is inclusief overnachting in Hotel den Engel in Baarle-Nassau, welkomstdrankje met amuse, Baronie diner bestaande uit 3 gangen en uitgebreid ontbijt. De prijs is voor 2 personen. Overnachtingsdata in overleg met Hotel den Engel.

Wil je voor deze bijzondere belevenis in aanmerking komen?

Vul dan deze puzzel in! 

Stuur vervolgens de oplossing van de puzzel (het woord dat tevoorschijn komt) uiterlijk vrijdag 23 december 2022 naar streekmanager@landstaddebaronie.nl  incl. je naam en telefoonnummer. We nemen dan contact met je op om verdere afspraken te maken. Veel succes!
(Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden)


Eerdere belevenissen

Belevenis 1 een vlucht met een motoraangedreven luchtballon
(Deze actie is gesloten per 31 mei 2022; de winnaar is Corne Boeren uit Etten-Leur; video onder dit bericht)

De eerste belevenis waarop je kans kon maken, was een vaart met een elektrisch aangedreven luchtballon. Niet zomaar een vaart, maar een unieke vaart met een zogenoemde FlyDOO. De winnaar met zijn gezin werd gastvrij ontvangen met een hapje en een drankje bij De Santspuy in Etten-Leur.
Bekijk dit filmpje voor een impressie.

 

Belevenis 2: Vleermuizensafari
(Deze actie is gesloten per 17 juni 2022; de winnaars zijn Dennis van Dongen en Andrea van Dongen uit Gilze)

 

 

 

 

 

 

Het bos in wanneer het normaal gesproken niet mag. Samen met de boswachter van Natuurmonumenten gingen ze op een heuse vleermuizensafari op de Oude Buisse Heide (Achtmaal, Zundert)
Dennis en Andrea hebben begin september genoten van hun vleermuizensafari. Vooraf was er, samen met Miranda Fieret van Natuurmonumenten, koffie met taart in de Herenkamer.

Belevenis 3: Rondleiding klooster Sint Catharinadal met-alles-erop-en-eraan
(Deze actie is gesloten per 5 juli 2022; de winnaar is Femke Krauweel)

 

 

 

 

 

 

Femke Kreeg van LandStad De Baronie voorzitter Bert Kandel een pakket wijn na afloop van een excursie door klooster en wijngaard Sint Catharinadal in Oosterhout. Sinds 1647 beheren de zusters de landerijen rondom hun klooster.
Waar koeien graasden en maïs groeide is nu een wijngaard van 7,5 ha. gerealiseerd en de kruiden- en moestuin in ere hersteld. Een klooster tussen de wijnranken.

Belevenis 4: een VIP Arrangement voor de Acht van Chaam (Deze actie is gesloten per 20 juli 2022; Prijswinnaars René Baremans en Toon Maas)


 

 

 

 

 

Op 27 juli vond Nederlands bekendste wielercriterium plaats in Chaam. Het is de oudste internationale wielerwedstrijd van Nederland. Prijswinnaars René Baremans en Toon Maas hebben genoten van hun VIP-kaarten voor de Acht van Chaam. Samen met burgemeester Brenninkmeijer van Alphen-Chaam en vele anderen zagen ze wielrenner Fabio Jakobsen als eerste over de streep komen.

 

Belevenis 5: Meelopen met de molenaar in De Heimolen in Rucphen! (Deze actie is gesloten per 1 december 2022; de winnaar: Familie Van der Linden.

 

 

 

 

 

 

Familie van der Linden uit Rijsbergen was de gelukkige prijswinnaar van een rondleiding bij De Heimolen in Rucphen. Op de koude zaterdagochtend 17 december om 11 uur was de familie met 5 personen aanwezig. Tevens was mede-eigenaar Peter Jansen, molenaar Ronald Troost en Aïssa Hereijgers namens gemeente Rucphen aanwezig. Eerst werden we ontvangen met een kopje koffie/thee/chocolademelk in naastgelegen horecagelegenheid Gasterij de Heimolen. Daarna kregen we een rondleiding door de gehele molen van molenaar Ronald Troost.
In 2015 is meneer Troost gestart als vrijwilliger bij De Heimolen en hij is toen de opleiding voor molenaar gaan volgen. In 2018 is hij de officiële molenaar van de Heimolen samen met molenaar Joep Linders.
Molenaar Troost vertelde ons alles over de molen. Doordat de molen niet draaide, konden we helemaal tot bovenin de molen komen. Via verschillende kleine trapjes kwamen we bovenin. Ook namen we nog een kijkje bij de wieken en op de belt buiten van de molen. Na een ruim uur wisten we alles over de molen en hadden we een heel goed beeld van hoe de molen vroeger werkte. Familie van der Linden ging na de rondleiding nog genieten van een lekkere pannenkoek en drankje bij Gasterij de Heimolen.
Een leerzame en interessante ochtend!

Belevenis 6: Exclusieve rondleiding door het Vincent van GoghHuis in Zundert, met high tea (Deze actie is gesloten. De winnaar volgt.)

Zundert is de geboorteplaats van Vincent Van Gogh. Het Vincent van GoghHuis staat op de plek waar Vincent werd geboren. Doe mee aan de puzzel-prijsvraag en maak kans op een exclusieve rondleiding door directeur-conservator Ron Dirven zelf. Na deze indrukwekkende rondleiding volgt een high tea voor twee personenen in het naastgelegen restaurant “Bij de Nonnen”.

Belevenis 8 t/m 10 volgen binnenkort