2 juni 2022

WIN een unieke belevenis

LandStad De Baronie bestaat 10 jaar en verloot daarom de komende maanden 10 unieke belevenissen. Van een vaart met een unieke luchtballon en een proeverij bij De Santspuy tot een High Tea in kasteel Bouvigne. Van een retraite met een proeverij bij de nonnen in het Sint Catharinadal tot een VIP ontvangst bij de 8 van Chaam.
Maar ook een vleermuizenwandeling, een smokkel-arrangement, op pad met een molenaar en nog veel meer. Deelname is gratis en de belevenissen zijn onvergetelijk.

 

 

Belevenis 3: Rondleiding klooster Sint Catharinadal met-alles-erop-en-eraan
Sinds 1647 beheren de zusters de landerijen rondom hun klooster. Waar koeien graasden en maïs groeide is nu een wijngaard van 7,5 ha. gerealiseerd en de kruiden- en moestuin in ere hersteld. Een klooster tussen de wijnranken. De prijswinnaar krijgt een rondleiding over dit mooie domein, de mogelijkheid een korte dienst van de zuster bij te wonen. Een glas wijn na afloop en een streekproductenpakket ter waarde van €35,- om thuis nog na te genieten. Deze prijsvraag loopt tot ongeveer 5 juli.

Wil je voor deze unieke belevenis in aanmerking komen?

Vul dan deze puzzel in!

Stuur vervolgens de oplossing van de puzzel (het woord dat tevoorschijn komt) uiterlijk 5 juli 2022 naar streekmanager@landstaddebaronie.nl  incl. je naam en telefoonnummer. We nemen dan contact met je op om verdere afspraken te maken. Veel succes!
(Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden)


Eerdere belevenissen

Belevenis 1 (Deze actie is gesloten per 31 mei 2022; de winnaar wordt snel bekendgemaakt)
De eerste belevenis waarop je kans kan maken, is een vaart met een elektrisch aangedreven luchtballon. Niet zomaar een vaart, maar een unieke vaart met een zogenoemde FlyDOO boven Nederlands grondgebied.
Bekijk dit filmpje voor een impressie. Op 27 juni 1909 vond boven Etten-Leurs grondgebied de allereerste vlucht met een gemotoriseerd vliegtuig (een Wright Flyer) plaats. De primeur van destijds werd mogelijk gemaakt door de industrieel Sybrand Heerma van Voss. Dit i.v.m. het 40-jarig bestaan van zijn suikerfabriek. Nu, 113 jaar later, gaat er dus opnieuw iets bijzonders plaatsvinden. En daar kunt u de geschiedenisboeken mee in gaan… Plaats van handeling is het terrein bij Wijn- en Aspergeboerderij De Santspuy. U vliegt mee met een zeer ervaren ballonvaarder. De unieke vlucht zelf is voor één persoon, maar u mag  maximaal drie gasten meenemen. U wordt aan het einde van de middag op een nader overeen te komen datum in juni ontvangen bij De Santspuy en – afhankelijk van het weer en vooral de wind – rijdt u met de ballonvaarder naar de nabijgelegen opstijgplaats. De vlucht duurt circa 30 minuten. Het spreekt voor zich dat u in een redelijk gezonde conditie moet zijn, u weegt niet meer dan 85 kilo en u heeft geen last van hoogtevrees.
Een niet alledaagse belevenis boven de Baronie. Uiteraard is voor het totale gezelschap een hapje en een drankje inbegrepen. Hoe leuk is dat!

Belevenis 2: Vleermuizensafari (Deze actie is gesloten per 17 juni 2022)
Het bos in wanneer het normaal gesproken niet mag… dit is je kans. Samen met de boswachter van Natuurmonumenten ga je met zonsondergang op een heuse vleermuizensafari. Op de Oude Buisse Heide (Achtmaal, Zundert) zijn veel oude bomen te vinden. En welke dieren houden daar nou zo van? Precies: vleermuizen!
Onze boswachter vertelt enthousiast over het leven van vleermuizen. Zoals bijvoorbeeld het sonarsysteem, waar ze hun eten mee opsporen. Ga met een batdetector op zoek naar de groepen vleermuizen die zich op het landgoed schuilhouden. Dit wil je wel een keer meemaken! Je mag 3 gasten meenemen!
(Dinsdag 13 september 20.00 uur op de Oude Buisse Heide).

Belevenissen 4 t/m 10 volgen binnenkort…