10 juni 2024

Waterschap partner van Expeditie Aqua Mundo


Waterschap Brabantse Delta is onderdeel van Expeditie Aqua Mundo. Dit 4-daagse wandelevenement in en om Breda biedt een prachtige gelegenheid om op ontdekking te gaan langs het water, te dwalen door het groene landschap van de Baronie en het verkennen van verborgen pareltjes.

Van 26 tot en met 29 juni

Expeditie Aqua Mundo is een initiatief van Breda Wandelt en jaarlijks lopen honderden wandelaars uit Breda en de (verre) omstreken mee met de Vierdaagse. Van 26 tot en met 28 juni vinden de avondetappes plaats, de finale is overdag op zaterdag 29 juni. De routes van dit jaar draaien om de thema’s groen, duurzaam en water. Elke dag start op een andere locatie en biedt een nieuw perspectief op Breda en omgeving. Parilla van Breda Wandelt: “Als deelnemer krijg je toegang tot exclusieve plekken die normaal gesproken dicht zijn voor publiek. Je ziet dingen waar je nog nooit van hebt gehoord. Expeditie Aqua Mundo is allesbehalve een traditionele wandeltocht. Deelnemers worden niet gepusht om alsmaar door te blijven lopen. We willen ze juist stimuleren om de tijd te nemen en volledig op te gaan in de ervaringen die de routes bieden.”

Door een rioolwaterzuivering wandelen

Het waterschap draagt graag een steentje bij aan dit evenement waar ‘water’ zo’n centrale rol speelt. Op vrijdagavond maken de wandelaars kennis met een prachtig natuurproject van het waterschap: ‘Noordrand Midden’ bij Prinsenbeek/Etten-Leur. Hier ontwikkelen we waterrijke natuur, verbeteren we de waterkwaliteit en maken ruimte voor bijzondere soorten, zoals de otter. Even verderop nemen alle wandelaars een kijkje op rioolwaterzuivering Nieuwveer. Daar is van alles te zien en te beleven. Ook werken 2 hydrologen van het waterschap mee met kunstprojecten langs de routes die allemaal met water te maken hebben.

Informatie en tickets

Zien we je hier tijdens Expeditie Aqua Mundo? Informatie en tickets vind je hier: https://www.breda-wandelt.nl