14 september 2022

Update vanuit Van Gogh Nationaal Park

Er gebeurt veel in Van Gogh Nationaal Park. Voor het grote publiek is het misschien nog niet altijd even zichtbaar, maar er speelt heel wat. LandStad De Baronie is als partner betrokken bij het VGNP. Daarom delen we graag deze update met je (september 2022)

Speciale bijlage regiobladen

Op 30 september verschijnt er een speciale bijlage van 16 pagina’s bij de regionale dagbladen in Brabant. De bijlage is een gezamenlijk initiatief van Van Gogh NP en Brabants Bodem, Programma Goed eten in Brabant, Van Gogh Brabant, Routebureau VisitBrabant en Provincie Noord-Brabants als lead partner van Dutch Food Week 2022 (8-15 oktober). Het is een redactionele bijlage gericht op een breed Brabants publiek met een combinatie van achtergronden, interviews en activiteiten rond natuur, landschap, erfgoed en (agri) food.  Zodra de bijlage er is, zullen we de pdf met je delen.

Informatiefolders bestellen

VGNP heeft een korte introductiefolder gemaakt. Daarin worden heel beknopt de ambitie en aanpak van Van Gogh NP toegelicht en concrete projecten uitgelicht. Daarnaast is er een consumentenfolder gemaakt en verspreid in Brabant over het Van Gogherfgoed en de wandelroutes in van Gogh NP. Die folders zijn gratis te bestellen via deze webpagina: https://www.foldersbestellen.nl/product/beleef-van-gogh-in-brabant-nederlandstalig/. Ze zijn beschikbaar in Nederlands, Engels en Duits.

 

Wandelroutes

In juli zijn twee nieuwe wandelroutes gepresenteerd: Etten-Leur en Zundert. De routes kun je hier bekijken: https://www.visitbrabant.com/nl/routeoverzicht/3046747018/van-gogh-wandelroute-etten-leur en https://www.visitbrabant.com/nl/routeoverzicht/3265174300/van-gogh-wandelroute-zundert. De routes combineren erfgoed, natuur en landschap. Ze zijn ontwikkeld in samenwerking met VisitBrabant Routebureau, de betrokken gemeenten, Brabants Landschap en de betrokken terreineigenaren. De routes maken deel uit van een serie van vijf. De komende maanden worden ook de routes in Tilburg en Helvoirt gepubliceerd. Er zijn routekaarten geproduceerd die besteld kunnen worden. Mocht je daar belangstelling voor hebben, kijk dan in de webshop van Routebureau: https://webshop.visitbrabant.com/wandelen/van-gogh-wandelkaarten.

Digitale presentatie

Op de VGNP website-pagina Over ons is een digitale presentatie gepubliceerd over Van Gogh NP, gericht op een zakelijk publiek. Je kunt hem hier bekijken: https://digitaalpubliceren.com/vangoghbrabant/18374/4/

Ondernemersprogramma

VisitBrabant en IVN organiseren een programma om recreatieondernemers te informeren en betrekken bij Van Gogh NP. Het programma start met twee informatiebijeenkomsten op 4 en 10 oktober aanstaande. Ondernemers worden daar over Van Gogh NP geïnformeerd en wandelen met een gids van IVN door het omliggende gebied. Het tweede deel van het programma bestaat uit een cursus Gastheer van het Landschap. IVN, VisitBrabant en VGNP verzorgt een algemene berichtgeving over dit programma.

Ondernemers uit de streek opgelet! Aanmelden voor de ondernemerscafe’s kan via deze link: https://www.ivn.nl/provincies/noord-brabant/nieuws/ondernemerscafe-van-gogh-nationaal-park-op-4-en-10-oktober.

Partners aan het woord

VGNP wil op haar website de sectie partners aan het woord graag updaten en uitbreiden. Je kunt hier zien welke partners al gepresenteerd worden: https://www.vangoghnationalpark.com/nl/homepage/partners/partners-aan-het-woord

Wil je als partner ook een bijdrage aan deze sectie leveren? Vul dan het bijgevoegde formulier in.

Er groeit iets moois

VGNP heeft de voorbije periode een korte online campagne gevoerd naar aanleiding van de ronde populierenhouten borden met Er groeit iets moois erop. De campagne heeft zo’n 55.000 mensen bereikt en geleid tot heel wat interactie onder de posts.

Op deze pagina vind je meer informatie over de locatie van de borden en de video’s die samen met Frans Kapteijns en Bram Romme via ZLTO zijn gemaakt:https://www.vangoghnationalpark.com/nl/homepage/nieuws/er-groeit-iets-moois.

Vragen over VGNP? Stel ze via nieuwsbrief@landstaddebaronie.nl