10 juni 2023

Centje voor de Natuur – Doneer!

Best bijzonder: we betalen voor een kaartje aan de bioscoop, een concert, een museum, een attractiepark, maar een bezoekje aan onze mooie natuurgebieden is helemaal gratis. Wees gerust, dat willen we als LandStad De Baronie ook graag zo houden. In de afgelopen jaren is de interesse voor de eigen omgeving enorm gegroeid. Hierdoor is het ook een stuk drukker geworden. In de bossen, op fietspaden, bij wandelroutes, etc. Dit betekent dat het een steeds grotere uitdaging wordt om de kwaliteit op peil te houden.

Samen met onze partners werkt LandStad De Baronie eraan om onze natuurgebieden, de informatievoorziening, de rustpunten, bezienswaardigheden en de routes te blijven ontwikkelen en onderhouden.

Zou u bereid zijn om hiervoor een bijdrage te betalen? Die vraag staat centraal bij ons project ‘Centje voor de Natuur’.

In 2022 zijn we  hiermee gaan experimenten. Als eerst tijdens onze Netwerkdag op 16 juni met een veiling van streekproducten. Maar het eerste officiële project om aan te doneren staat ook al klaar!

Doneer een ‘Centje voor de Natuur’

Via Centje voor de Natuur haalt LandStad de Baronie kleine bedragen op bij particulieren om natuurprojecten te realiseren. Op deze manier testen wij de bereidheid van bewoners en bezoekers om financieel bij te dragen aan de aantrekkelijkheid van hun eigen omgeving.
Zo versterken zij de natuur die zij zelf vaak gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld een wandeling of een fietstocht.

Op dit moment hebben wij alvast één officieel project waarvoor wij geld willen ophalen:

Bloemranden langs maïsvelden, akkerranden, fietspaden
Streefbedrag: € 8.000,-

Wij bieden verschillende sponsorpakketten aan voor de aanleg van bloemenranden:
100m2 voor €25,00
300m2 voor €75,00
500m2 voor €125,00
1000m2 voor €250,00
4000m2 voor €1000,00 (inclusief een bord met vermelding van de sponsor)
10.000m2 voor €2500,00 (inclusief een bord met vermelding van de sponsor)

We nodigen u graag uit om deel te nemen aan ons project en samen te werken aan een groenere en biodiverse omgeving. Neem contact met ons op voor meer informatie of als u geïnteresseerd bent in een van de sponsorpakketten.

In 2023 is ons streven om (net als in 2022) meer dan 10 km bloemenranden te realiseren. Op deze manier helpen wij insecten aan voedsel én zorgen wij voor aantrekkelijke bermen langs fiets- en wandelroutes. Boeren die hun land beschikbaar stellen hiervoor krijgen een vergoeding gebaseerd op oppervlakte.

Scan onderstaande QR-code om 2 euro (of meer natuurlijk; zie hiervoor de sponsorpakketten) over te maken voor het project Centje voor de Natuur. Gebruik de camera app op je telefoon.
De QR-code kun je ook meerdere keren gebruiken voor meerdere betalingen.

Alvast bedankt, namens Stichting Financiële Ondersteuning Streeknetwerk Landstad De Baronie.

 

 

Voor meer informatie: streekmanager@landstaddebaronie.nl