6 april 2023

Baroniepoorten

In 2015 heeft LandStad De Baronie het initiatief genomen om in de streek een aantal zogenoemde Baroniepoorten te realiseren. Dit zijn locaties die waardevolle natuurgebieden en/of bijzondere cultuurhistorische plekken ontsluiten. De Baroniepoorten zijn dé ideale startpunten voor een fiets-, wandel-, ruiter- of vaartocht door de prachtige natuur in de regio. Tot voor kort was Ponderosa in Ulicoten een van de Baroniepoorten, maar inmiddels is deze locatie in andere handen over gegaan. Zij zien geen mogelijkheden meer om aan de uitgangspunten van een Baroniepoort te voldoen. Maar het goede nieuws is dat er twee nieuwe Baroniepoorten bij zijn gekomen: Boerderij Wolfslaar in Breda en De Heimolen in Rucphen. Inmiddels zijn er dus 9 Baroniepoorten. De onthulling van Baroniepoort Wolfslaar was op 7 mei. De opening van de Baroniepoort bij de Heimolen volgt binnenkort.

Op dit moment kennen we de volgende locaties:
Achtmaal: ‘t Pannehûske
Breda: Boerderij Wolfslaar
Den Hout: Pannekoekenrestaurant Koeckers
Etten-Leur: De Menmoerhoeve
Etten-Leur: De Turfvaart
Oosterhout: St. Catharinadal
Oosterhout: Bos&Co
Rucphen: De Heimolen
Strijbeek: De Smokkelaar

Op 26 juni 2023 worden tijdens onze Netwerkdag de folders van de Baroniepoorten gepresenteerd. Hierin komt precies te staan wie ze zijn en wat ze doen. In elke folder komt ook een fiets- en wandelroute en wordt verwezen naar een bijzondere legende i.s.m de Legendejagers.  Zo wordt er bij de Baroniepoorten bijvoorbeeld een speciale tocht / geocache uitgezet. 

Ontdek de speciale  Baroniepoorten website (Wolfslaar en De Heimolen worden z.s.m. toegevoegd), ga er op uit en geniet van de magie van De Baronie!

Bekijk ook onderstaande video.