1 oktober 2023

Project Waterschap in Top 3 beste overheidsinnovatie

De innovatie van de waterschappen om een afbreekbare plasticvervanger uit afvalwater te ontwikkelen zit in de top 3 van beste Overheidsinnovatie!

Tijdens een jurybijeenkomst hebben medewerkers van Waterschap Brabantse Delta en andere betrokken partners de jury van de overheidsawards overtuigd van het belang en de potentie van het project PHA2USE. Dat is een innovatief project voor het maken van een biologisch afbreekbare plasticvervanger uit afvalwater.

 

“Deze innovatie creëert waarde”, vinden de bij dit project betrokken partijen. “Het draagt bij aan de circulaire economie en levert ook veel kennis op die wereldwijd gebruikt kan worden bij vergelijkbare productieprocessen van afbreekbare plasticvervangers.” Kijk die presentatie hier terug.

Toepassing in de landbouw
Een belangrijk pluspunt is tevens de intensieve samenwerking bij dit project van overheden, kennispartners en het bedrijfsleven. Daarmee wordt er actief gewerkt aan het in de markt zetten van dit product. De mogelijkheden liggen onder andere op het vlak van toepassing in de landbouw. Daar kan het bijdragen aan het terugdringen van het gebruik van landbouwplastic.

Jurybezoek aan proeffabriek Dordrecht
De jury gaat de komende periode langs bij de drie genomineerden om de innovatie in de praktijk te bekijken. Voor dit project zijn de leden welkom op de proeffabriek in Dordrecht op het terrein van HVC.

De bekendmaking van de winnaar is tijdens de uitreiking van de Overheidsawards op 28 november in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.