16 mei 2023

Presentatie Beleefroute De Fietsallee

Op 17 mei is de Beleefroute De Fietsallee officieel gepresenteerd.

Welkom op de Fietsallee
Deze fietsroute is een pareltje voor elke fiets- en natuurliefhebber. De Fietsallee is breed, strak als een laken en grotendeels autovrij. Hij slingert langs en door de grootste aaneengesloten bosgebieden van Brabant en brengt je van Breda naar het Bels Lijntje in Alphen. Je fietst over rustige landweggetjes of over vrij liggende fietspaden. Die voeren je langs historische landgoederen, Brabants boerenland en door authentieke dorpjes. Kom 45 kilometer lang genieten!

Hier zijn wij!
Wij zijn trots op onze regio en dat laten we zien! Deze folder vertelt je over interessante punten waar je langsfietst. Onderweg kom je diverse bankjes tegen om even te rusten. De belangrijkste rustplekken staan op de kaart aangeduid. En snak je naar een kop koffie of een lekkere lunch? Gastvrije horeca is altijd in de buurt. Hier zijn wij!

Leuk weetje
Wist je dat de fietsallee tot begin de 19e eeuw een drukke handelsroute was tussen Breda en Maastricht? De goederen werden meestal in groepen vervoerd, vanwege de vele overvallen en berovingen onderweg. Een gevaarlijke handelsroute dus!

Hotspots langs de route

• Proef de sfeer van weleer op de Landgoederen Hondsdonk, Valkenberg en Anneville (tussen Chaam en Ulvenhout): deze prachtige eeuwenoude landgoederen hebben een zeer rijke flora en fauna. Mogelijk startpunt: Hondsdonkseweg 5 in Ulvenhout.

• Verbaas je bij de geheimzinnige grafheuvels nabij Alphen, die dateren uit de bronstijd. Van recentere datum zijn de Willibrorduskapel aan de Maastrichtsebaan en de oude Steenfabriek van Gilze.

• Wordt geboeid door aangrijpende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.

• Schuif aan op een van de terrassen onderweg of onder de bomen in Gilze of Alphen, twee van de oudste dorpen van Brabant.

Nog meer zien? Andere interessante hotspots vind je terug in de folder. De folder is gratis af te halen bij onze infopunten in de regio. Leuk om te bezoeken voor nog meer inspiratie voor een leuk dagje uit!
Liever de digitale versie? Download hem hier.

Sporenzoeker App
De fietsroute ‘De Fietsallee – Hier zijn wij!’ is te volgen via de Sporenzoeker app (handig voor op de fiets). Deze app is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play. In de loop van de tijd zal deze app uitgebreid worden. Laat jouw mening horen! Heb je een op- of aanmerking over de app voor ons? Laat het dan weten via info@toerismedebaronie.nl