6 april 2024

Podcast-serie LandStad De Baronie

Dolly van Dijk heeft voor LandStad De Baronie een serie van vier podcasts gemaakt. Ze zijn opgenomen in de studio van de ORTS (Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting). De techniek was in handen Hans Bellingwout.

 

 

 

 

 

 

In aflevering 1 gaat Dolly in gesprek met Bert Kandel (voorzitter LandStad De Baronie) en Sjoerd Gabriel (streekmanager) over streeknetwerk LandStad De Baronie: wat is het, wat doet het, wie zijn de partners? Maar ook: wat is de rol van de streekmanager? Welke resultaten zijn behaald? Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

LUISTER HIER NAAR AFLEVERING 1

 

In aflevering 2 kwamen streekmanager Sjoerd Gabriel en Yvonne van Sundert van de ZLTO aan het woord over streekproducten. Welke streekproducten kennen we zoal en waar zijn ze te koop? Ook de streekproductenkaart en de toekomst ervan komen aan bod.

In aflevering 3 is Helmut van Pelt van Staatsbosbeheer te gast. Hij praat met Dolly over de bijzondere landschappen en de natuur in de streek. Aan de orde komen ook de rol van Staatsbosbeheer en het beleid voor de komende jaren. Naast natuurbeheer is er ook aandacht voor de aanleg van bloemenranden (en het nut ervan) en het belang van biodiversiteit.

In aflevering 4 ontvangt Dolly Pieter Jan van Dijck van recreatiebedrijf De Menmoerhoeve en Pierre van Damme, communicatie-medewerker bij LandStad De Baronie. Ze praten over de Baroniepoorten: wat zijn dat, hoe zijn ze te herkennen en wat is hun meerwaarde. De Menmoerhoeve is nadrukkelijk opgenomen in het Van Gogh Nationaal Park programma Jaar van de zonnebloem: wat kunnen we verwachten en welk iconisch schilderij van Vincent Van Gogh komt deze zomer op megaformaat tot bloei bij De Menmoerhoeve.

Alle afleveringen zijn binnenkort via deze pagina te beluisteren.