11 maart 2023

Podcast Beter Anders

In de Beter Anders podcast spreekt Ludo Ansems  allerlei mensen op zoek naar concrete tips hoe we beter anders om kunnen gaan met de aarde of hoe we beter anders om kunnen gaan met elkaar. Tips van gewone mensen -sommige bekend, sommige (nog) niet bekend, sommige die nooit bekend zullen willen worden- waar jij en ik morgen mee aan de slag kunnen. Concreet, praktisch en liefst simpel in te passen in je leven -zodat je het daadwerkelijk kunt gaan doen. Want door te DOEN maken we de wereld mooier.

Alle afleveringen zijn hier terug te luisteren (Spotify)

Of hier op Soundcloud

 

 

Beter Anders boeren? SAMEN boeren! Dat is de titel van de mooie laatste podcast. “We hebben niet minder, maar méér boeren nodig -maar die moeten wel ANDERS gaan boeren.” Een vaker gehoorde uitspraak. Maar hoe ziet dat anders er dan uit? Daarover sprak Ludo met de jonge boer Ivar van Dorst uit Etten-Leur.

Als jonge jongen en zoon van een boer wist hij zeker: ik ga géén boer worden. Veel te hard werken voor veel te weinig inkomen. Tot hij zag dat het anders kon. En dan niet alleen op de boerenerven. In de hele keten.

Link naar deze aflevering op Spotify.

Link naar deze aflevering op Soundcloud.

Naast boer is Ivar ook de man achter https://ekoto.earth/nl Hier kun je bijvoorbeeld het hele oogstseizoen groenten van hem afnemen. Zo steun je ook zijn goed werk.

Neem eens een kijkje op zijn website.