13 november 2023

Oproep voor boerderij-automaatroute

Om de band tussen stad en platteland te bevorderen, slaan ZLTO en LandStad de Baronie steeds succesvoller de handen ineen. Initiatieven zoals “Toer de Boer,” thematische foodroutes en de Streekproductenkaart zijn enkele projecten die hieraan bijdragen. Door het buitengebied per fiets te verkennen, kunnen deelnemers via QR-codes informatie over boerenbedrijven verkrijgen en vervolgens hun avondeten aanschaffen in een van de vele streekwinkels. Deze verbinding is niet alleen gunstig voor de korte keten. maar draagt ook bij aan een positieve beeldvorming.

 

 

Een nieuw project dat we in samenwerking met ZLTO willen lanceren in de Baronie is de Boerderij Automatenroute. Dit concept heeft al met succes zijn intrede gedaan via een samenwerking tussen ZLTO, VVV Geertruidenberg, VVV Biesbosch Drimmelen en VVV Oosterhout.

We zijn nu op zoek naar automaten in de Baronie die kaas, fruit, eieren en andere lokale producten aanbieden. Heb jij suggesties? Laat het ons weten via streekmanager@landstaddebaronie.nl