4 december 2023

Oproep aan Natuurvriendelijke Boeren

Heb jij een passie voor natuurvriendelijke landbouw en een specifiek stuk grond op het oog binnen het prachtige Van Gogh Nationaal Park? Zoek je naar een partner om die grond aan te kopen en jouw droom te verwezenlijken? Dan zijn Brabants Bodem, Van Gogh Nationaal Park en De Plaatsen op zoek naar jou! Komende lente gaan ze samen een campagne starten.

 

 

 

Wat bieden wij?

De organisatie gaat Brabantse boeren ondersteunen bij het verwezenlijken van hun dromen. Ben jij boer, wil je boer worden of ben je kartrekker van een boeren initiatief? Heb je een geschikt stuk grond gevonden? Dan kunnen we via onze obligatiecampagne samen de middelen verzamelen om jouw droom te realiseren. Door de grond op te kopen en die aan jou tegen redelijke voorwaarden in gebruik te geven.

Samen zorgen we voor een gezonde bodem, gezonde gewassen en een gezondere toekomst.

Voorwaarden:

1. Je hebt een specifiek stuk grond op het oog binnen het Van Gogh Nationaal Park in Noord-Brabant. En hebt bij voorkeur al eerste gesprekken gevoerd om de grond te verkrijgen.

2. Je bent toegewijd aan natuurvriendelijke landbouwpraktijken en het behoud van biodiversiteit. Daarom gebruik je geen chemische middelen of kunstmest en staat dierenwelzijn hoog bij je in het vaandel. Bij jou gaan natuur, landbouw en mens heel goed samen.

3. Je hebt een bedrijfsplan klaarliggen.

Hoe kun je deelnemen?

1. Meld je voor 1 januari aan via: https://www.aardpeer.nl/pagina/word-aardpeerboer

2. Vul het aanmeldformulier in met de details van je plannen

3. Er zal een selectie plaats vinden, zorg dus dat je je bedrijfsplan klaar hebt liggen. In januari zal de selectie met jury plaatsvinden.

Zonder reële kans op het stuk grond dat je op het oog hebt kunnen we je zeker niet selecteren.

Meer info & Aanmelden