13 november 2023

Ontvang en plant een boompje!

Zaterdag 25 november kan je gratis boompjes en struikjes ophalen bij Baroniepoort Boerderij Wolfslaar in Breda. Plant een boom of struik en maak Breda een stukje groener. Bomen en struiken zijn goed voor de vergroening van de stad. Ook zorgen ze voor een verbetering van het leefgebied voor vogels en insecten. Natuur- en milieuvereniging Markkant Breda organiseert deze actie i.s.m. Plan boom en Boerderij Wolfslaar.

 

 

Aanmelden is niet verplicht, maar wel fijn als je meerdere boompjes wilt. Geef via dit mailadres op hoeveel boompjes en struikjes je mee wilt nemen (max 5 per persoon) info@markkantbreda.nl
De boompjes en struikjes zijn gratis. Je kan natuur- en milieuvereniging Markkant steunen door lid te worden 10,- per jaar via https://www.markkantbreda.nl

Dit zijn de boomsoorten: https://planboom.nl/boomsoorten/

Deskundige vrijwilligers van natuur- en milieuvereniging Markkant Breda geven je tips over het planten van de boompjes en struikjes.
Neem je kinderen mee naar deze uitdeeldag. Er is een leuk bomenspel, Tante Ellen leest een spannend bomen verhaal voor. Hoe leuk is dat !
En er is warme chocolademelk. Goed voor een warme buik én handen! Neem hiervoor je eigen mok mee. Want ze gebruiken geen wegwerpbekertjes meer!

Plan Boom is een project van Brabants Landschap, Brabantse Milieufederatie en IVN Brabant en wordt mede mogelijk gemaakt door deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.