2 november 2022

Onthulling van 3 Redoutes

De Lage Vuchtpolder bij Breda is momenteel een natuurgebied. In het verleden was het een agrarisch gebied en in de middeleeuwen werd er veen gewonnen. Daarnaast was het een onderdeel van de verdedigingslinies rondom Breda. Als inundatiegebied werd het laag liggende terrein meermaals onder water gezet. Zo kon de vijand op afstand worden gehouden. In de Vuchtpolder zijn verschillende verdedigingswerken aangelegd zoals de Spinolaschans en meerdere redoutes.

 

 

 

Tot voor kort waren de sporen uit het verleden niet meer zichtbaar in het landschap. Ruimtelijk ontwerper Merel van de Linden heeft drie herkenningspunten ontworpen die verwijzen naar de redoutes die vroeger aan de Zwarte Dijk hebben gestaan. De redoutes zijn gekoppeld aan verschillende thema’s die het gebied kenmerkt: Vogel – Veen – Water.

De onthulling hiervan vindt plaats op 28 november 2022.

Kom ook eens kijken. Parkeren is mogelijk bij Tussen de Dijken. Vervolgens loop je door langs het fietspad richting de Zwarte Dijk. Let op: de afstand tussen de drie redoutes is redelijk ver om te lopen. Je kunt dus beter eens met de fiets komen.

Uitnodiging
Was je op een of andere manier betrokken bij dit project, dan ben je ook welkom bij de onthulling op 28 november om 16.30 uur aan de Zwarte Dijk in Breda. Kom je met de auto? Parkeren kan aan de straat Tussen de Dijken. Je  loopt dan rechtdoor langs het fietspad richting de Zwarte Dijk. Ze starten bij de Vogelredoute.
BELANGRIJK: De afstand tussen de drie redoutes is te ver om te lopen. De organisatie zorgt  dat er fietsen/steps klaar staan op de parkeerplaats (Tussen de Dijken). Reserveer een fiets/step door een mail te sturen naar erfgoed@breda.nl. Dit is tevens het adres om aan te melden.