31 januari 2024

Nieuwtjes vanuit de Baroniepoorten

Streek de Baronie telt negen zogenoemde Baroniepoorten. Dit zijn locaties die waardevolle natuurgebieden en/of bijzondere cultuurhistorische plekken ontsluiten. De Baroniepoorten zijn dé ideale startpunten voor een fiets-, wandel-, ruiter- of vaartocht door de prachtige natuur in de regio.

 

 

 

 

Dit zijn ze:
Achtmaal: ’t Pannehûske
Breda: Boerderij Wolfslaar
Den Hout: Pannekoekenrestaurant Koeckers
Etten-Leur: De Menmoerhoeve
Etten-Leur: De Turfvaart
Oosterhout: St. Catharinadal
Oosterhout: Bos&Co
Rucphen: De Heimolen
Strijbeek: De Smokkelaar

Ben je benieuwd naar meer informatie over deze locaties en toproutes? Kijk dan hier!

Aktueel

Baroniepoort Bos&Co in Oosterhout is druk aan het verbouwen. Hun iconische kapelzaal moet er eindelijk aan geloven en wordt volledig in stijl verbouwd. In de tussentijd zijn al onze andere zalen natuurlijk nog steeds te boeken en stuk voor stuk juweeltjes. Op vrijdag 23 februari en vrijdag 29 maart (19.30 uur) is er weer de befaamde Indoor Pubquiz! Win je, dan verscheuren ze je drankrekening van die avond. Aanmelden via sales@bosenco.com. Deelname is 5 euro pp.

Baroniepoort Boerderij Wolfslaar in Breda houdt samen met Groei & Bloei een tweedaagse basiscursus moestuinieren. Datum: zaterdag 17 februari en 2 maart. Tijd: 9.30 – 12.00 uur. Locatie: Bezoekerscentrum Wolfslaar, Wolfslaardreef Breda
Prijs: 25 euro (voor leden van Groei en Bloei en Velt) 30 euro (niet-leden). Aanmelden via aanmelden-activiteit@breda.groei.nl. Graag vermelden of u lid bent van Groei&Bloei of Velt of niet.

Baroniepoort Koeckers Den Hout. Vier Valentijnsdag bij Koeckers op woensdag 14 februari vanaf 12:00 uur. Maak de Valentijnsspeurtocht en geniet van een heerlijk Valentijnsmenu Reserveren kan via https://koeckers.nl/den-hout/reserveren

Baroniepoort De Turfvaart in Etten-Leur heeft op zaterdag 10 en zondag 11 februari een carnavalsmenu! Ze zijn ook open voor lunch vanaf 12:00 uur “Grote(re) groepen lokke wij ok naor onze tent” ff lekker happe, dan de telefoon pakke, belle mee: 076 5037067.

Baroniepoort De Menmoerhoeve in Etten-Leur bereid zich voor op ‘s werelds grootste bloeiende Van Gogh zonnebloemenschilderij. In samenwerking met diverse partijen gaan ze de uitdaging met de natuur aan om dat deze zomer te realiseren. Een uniek project in het kader van het Jaar van de zonnebloem in Brabant. Vanaf februari te volgen via https://www.jaarvandezonnebloem.nl 

Baroniepoort Sint Catharinadal in Oosterhout is druk doende met de realisatie van het toekomstplan 2.0, inclusief de verduurzaming. De zusters hebben met experts gekeken naar wat heet de quickwins om het energieverbruik op korte termijn te verlagen. diverse ruimtes krijgen een nieuwe functie. Een mooi voorbeeld hiervan is de inrichting van een winterkapel. De aanleg van een zonneweide wordt onderzocht. Het toekomstplan waarin ook de aanleg van een parkeergelegenheid op eigen terrein een belangrijk element vormt, is gepresenteerd op een informatieavond voor omwonenden en betrokkenen.

Baroniepoort De Heimolen (de gastvrij) in Rucphen houdt op donderdagavond 29 februari haar eerste ‘Wijn – Spijs’ avond! Altijd al meer willen weten waarom een wijn wel óf juist niet bij een gerecht past? Dan is deze avond iets voor jou!
Er worden die avond 6 wijnen geserveerd. Bij iedere wijn wordt een bijpassend hapje geserveerd. Professionele uitleg door onze wijnsommelier Daan Sloothaak van wijnhuis Verbunt & Verlinden. De kosten voor de avond komen op € 39.5 p.p.Aanvang: 18.30 uur. Het arrangement duurt tot ongeveer 21.00 uur. Reserveren doe je hier.

Baroniepoort De Smokkelaar in Strijbeek heeft op 14 februari een heerlijk 4-gangen Valentijns menu met een frisse salade met roosjes van zalm en Hollandse garnalen, Liefdessoepje van trostomaatjes en basilicum, Gegrilde runder entrecôte met kruidenboter of Gebakken zalm met witte wijnsaus en een Dessert Cupido. Menuprijs € 42,50 p.p. Reserveren kan via 076 5611215 of deze link.

Baroniepoort ’t Pannehûske in Achtmaal presenteert deze winter een heerlijke nieuwe pannenkoek: de Apfelstrudel Pannenkoek! Ook zijn er deze winter weer de Trappistenproeverijen. De avonden beginnen om 18:30 uur. Je komt veel te weten over de vele verschillende trappisten en natuurlijk zitten hier ook allemaal lekkere gerechtjes bij.