30 maart 2022

Nieuwe speurtocht in Den Hout

Eind maart was het zover: de opening van de nieuwe speurtocht door Den Hout: ‘Buitenbeentjes’.

We wisten het al langer: wandelen is goed voor je! Met name gedurende de coronapandemie was er veel behoefte aan om er eens lekker op uit te trekken. Maar waar wandel je naartoe? Gewoon een klein ommetje is leuk, maar nóg leuker is het wanneer er onderweg wat te zien of te speuren is. Met die insteek ging VVV Oosterhout aan de slag met een speurtocht door kerkdorp Den Hout.

Een echt lokaal product
Met hulp van de Oosterhoutse Heidi Rombouts voor de vormgeving en de Houtse Miranda van Bragt voor allerlei weetjes over dit fantastische dorp, is het gelukt een gezellige tocht samen te stellen. Tijdens de tocht (+/- 2,5 km) speuren de kinderen naar de speciaal ontworpen markers/munten die door het hele dorp aangebracht zijn. Ondertussen beantwoorden ze allerlei vragen over de plekken waar ze langskomen. De marker is ontworpen door Heidi Rombouts, de uitvoering in aluminium is gedaan door de plaatselijke smid Piet Joosen en zijn compagnon Eric Dauwerse.

Waar vind ik deze route?
De route is gratis verkrijgbaar bij de VVV in Oosterhout aan de Torenstraat 8. Ook bij een aantal lokale adressen, zoals het dorpshuis in Den Hout en ’t Klosterke aan de Houtse Heuvel, is de route gratis af te halen.

De route is tot stand gekomen middels een bijdrage vanuit het Toeristisch Fonds van de gemeente Oosterhout. Het is de bedoeling dat er later in het jaar een tweede ‘Buitenbeentjes-route’ wordt gelanceerd rondom de Slotbosse Toren.

Kijk hier voor meer informatie over het toeristisch fonds
Kijk voor meer tips voor activiteiten in Oosterhout op: www.beleveninoosterhout.nl