14 april 2022

Nieuw zwembad Binnentuin Rucphen

Geheel nieuw binnen/buitenbad vanaf 2023

Zwembad De Vijfsprong in Rucphen wordt vernieuwd! Het buitenbad is gesloopt en er wordt een geheel nieuw overdekt binnen/buitenbad gebouwd. Het bestaande buitenbad is nu gesloten. Het nieuwe zwembad moet in 2023 gereed zijn. Het bestaande binnenbad blijft tot die tijd open.

-De grootte van het bassin is 25 x 16 meter
-Alle doelgroepen (inclusief de zwemvereniging) moeten het nieuwe bad kunnen gebruiken
-Er komt een spraypark
-Het nieuwe zwembad wordt eigentijds en transparant van opzet. Het zal goed aansluiten bij de groene omgeving van De Binnentuin.

Sport- en recreatiegebied De Binnentuin
Zwembad De Vijfsprong is een belangrijk onderdeel van sport- en recreatiegebied De Binnentuin. Dit is het groene gebied tussen Rucphen, Sprundel en St. Willebrord. In sport- en recreatiegebied De Binnentuin vindt u naast het zwembad ook Snowworld, De Heemtuin, een manege, een modelautoracebaan en 5 sportverenigingen.

De laatste jaren heeft het groene recreatiegebied een flinke impuls gekregen:

-Er is een Wielerbaan aangelegd
-Tennisvereniging Rico heeft zich hier gevestigd
-Is er een nieuwe atletiekbaan van 400 meter
-Handbalvereniging Orion heeft vernieuwde handbalvelden in gebruik genomen
-Ook zijn de noodzakelijke werkzaamheden aan het hockeyveld van Mistral uitgevoerd. Wielervereniging Willebrord Wil Vooruit en atletiekvereniging AVR’90 hebben samen een nieuw clubgebouw. Er zijn dus flinke stappen gezet.

Snowworld heeft inmiddels plannen voor verdere uitbreiding met onder meer een bowlingbaan en escaperooms.

Grote fietsretailer in De Binnentuin
Martens Tweewielers zal in De Binnentuin een winkel openen van 3.000 m2. Naast een groot aanbod van fietsen, komt hier onder meer een hellingbaan die zo steil is als de bekende Cauberg in Valkenburg.