22 juni 2022

Nieuw: Van Gogh Wandelroutes

Van Gogh Nationaal Park heeft de ambitie om vele honderden kilometers (onverharde) wandelpaden toe te voegen aan het Brabantse wandelroutenetwerk. In navolging van de nieuwe Van Gogh Wandelroute in Nuenen, worden begin juli ook nieuwe wandelroutes in Etten-Leur en Zundert gepresenteerd.

De Van Gogh Wandelroute Etten-Leur is 14 kilometer lang met als start- en eindpunt De Menmoerhoeve aan de Zundertseweg. De graspaden (omzoomd met bloemenranden) over het boerenland brengen je via de Wildert naar natuurgebied de Pannenhoef. Hier worden diverse vennen aangedaan. Vanuit de Pannenhoef loop je via de ecologische verbindingszone het Rondgors richting landgoed ‘s Heeren Vrunten, om vervolgens via het bosgebiedje Schuitvaart terug te keren bij de Menmoerhoeve. De wandeling is vanaf ca. 5 juli verkrijgbaar bij onder andere De Menmoerhoeve en het Toeristisch Informatiepunt (Etten-Leur City Shop) op Markt 4.

De Van Gogh Wandelroute Zundert is 8 kilometer lang. De route start en eindigt bij het Vincent van GoghHuis aan de Markt. Het bijzondere van deze wandeling is dat je grotendeels door het dorp loopt, maar dan wel door twee nieuwe groene gebieden: de Assortimentstuin en De Tuinderij. Natuurlijk brengt deze wandeling je ook langs alle Van Gogh Monumenten, eeuwenoude beukenhaagjes en de Grote Beek (Aa of Weerijs) en de Kleine Beek. Deze route is vanaf ca. 5 juli verkrijgbaar bij onder andere het VVV kantoor in het Van GoghHuis.

Twee absolute aanraders!

Meer informatie volgt vanuit Van Gogh Nationaal Park.