13 november 2023

Natuurfoto expositie groot succes

De op 11 en 12 november in de Van Gogh Kerk Etten-Leur gehouden natuurfoto-expositie Focus natuurEL is een groot succes geworden. In twee dagen tijd werd de expositie door maar liefst 902 mensen bezocht. LandStad De Baronie heeft de expositie mede ondersteund vanuit het Fonds Kleine Projecten.

 

 

 

 

Een gedeelde passie voor wandelen in de natuur en fotografie heeft acht lokale/regionale fotografen bij elkaar gebracht in Focus NatuurEL. De fotografen vonden elkaar via sociale media, waarop zij allen actief zijn. De groep heeft het initiatief genomen voor een rondreizende natuurfototentoonstelling.
In deze foto-expositie nam Focus NatuurEL bezoekers mee naar verschillende natuurgebieden rondom Breda, Etten-Leur en Zundert en laat zien hoe adembenemend mooi onze omgeving is.

De bedoeling is dat de tentoonstelling in 2024 ook op andere locaties in de Baronie te zien zal zijn. Inmiddels zijn al bekend buitenlokaal de Zwarte Schuur in natuurgebied de Pannenhoef en de Herenkamer op de Oude Buisse Heide.

Alle gefotografeerde natuurgebieden vallen onder het Van Gogh Nationaal Park. Deze organisatie draagt net als LandStad bij aan de productie van een aantal informatiepanelen bij de expositie. Hierop werden de natuurgebieden informatief beschreven. Op plattegrondjes werd aangegeven waar de prachtige natuurfoto’s gemaakt zijn. Op een apart paneel werd informatie gegeven over Van Gogh Nationaal Park.

Wij feliciteren de organisatie met dit succes en kijken aan naar de volgende locaties voor deze expositie. Houd hiervoor ook de website https://focusnatuurel.nl in de gaten.