18 juli 2022

Masterclass De Kunstopdracht 2022

Kunstloc Brabant is er van overtuigd dat het de moeite waard is om structureel in talentvolle makers te investeren. Het zorgt voor een betere positie van makers en een sterkere kunst- en cultuursector. Daarom houden we van 17 tot en met 21 oktober 2022, in nauwe samenwerking met Stichting KOP en gemeente Breda, Masterclass De Kunstopdracht. Ben je een startende maker en wil je werken met kunst in de openbare ruimte meld je dan aan voor 11 september. Ken je talentvolle makers dan wijs hen op deze unieke kans om een opdracht te gaan uitvoeren in een van de mooiste parken van Breda.

Kans voor jonge makers

Gemeenten, provincie, maatschappelijke organisaties, de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven verlenen steeds vaker opdrachten voor kunst in de publieke ruimte. Een start maken in de opdrachtenpraktijk is voor startende makers niet gemakkelijk. Masterclass De Kunstopdracht geeft getalenteerde starters uit de regio met de ambitie om werk te realiseren in het publieke domein daarom de gelegenheid zich te ontwikkelen.

Het programma

Als deelnemer aan De Kunstopdracht doorloop je tijdens vier workshopdagen het complete traject van werken in opdracht en alles wat daar bij komt kijken. Gespecialiseerde gastdocenten staan stil bij belangrijke aspecten zoals de opdrachtsituatie, financiële planning, omgaan met contracten, materiaalkennis, publiekswerking, maken van ontwerpen en nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Ook krijg je training in het presenteren en pitchen van plannen en het opstellen van een businessmodel.

Het programma
Opdracht kunstwerk in park Breda

Deelname aan de Masterclass leidt voor één van de deelnemers tot een opdracht bij de gemeente Breda met het thema Stad in een Park. Gemeente Breda wordt jouw opdrachtgever en begeleidt met KOP en Kunstloc Brabant het traject naar een echt kunstwerk in een park in Breda. Alle deelnemers aan De Kunstopdracht werken aan een concept voor een kunstwerk in een van de vele parken die Breda rijk is. Uiteindelijk beslist een jury welke drie concepten tot schetsontwerp worden uitgewerkt. Makers die hiervoor worden geselecteerd ontvangen een passend honorarium. De door de jury geselecteerde kunstenaar realiseert een permanent kunstwerk in een nog nader te bepalen park in Breda. Hiervoor stelt gemeente Breda een kunstbudget ter beschikking. Een locatiebezoek en uitgebreide oriëntatie op de opdracht maken onderdeel uit van het workshopprogramma.

Aanmelden

Ben jij die getalenteerde kunstenaar, ruimtelijk ontwerper, vormgever, landschapsarchitect die nog niet langer dan 5 jaar geleden is afgestudeerd (of in de eindfase van de studie zit)? En heb je ambitie om werk te maken voor de publieke ruimte? Meld je dan voor 11 september 2022. Een link met Brabant, de Baronie of Breda is een pre.

Masterclass De Kunstopdracht 2022
17 – 21 oktober 2021
Tilburg & Breda
Kosten voor deelname bedragen €75,-

Aanmelden