25 september 2023

Legendejager Rob Hopstaken maakt Monumentenboek Etten-Leur

LandStad De Baronie onderhoudt een nauwe samenwerking met De Legendejagers. Legendejagers zijn experts op het gebied van erfgoedbeleving. De tijd schrijdt immer voort en laat ons een indrukwekkende erfenis aan verhalen na. Gebeurtenissen worden geschiedenis, geschiedenis wordt een verhaal.
Geboeid door de sagen, legenden en historische verhalen struinen de legendejagers de wereld af om deze verhalen te doorgronden. En zij delen hun ervaringen graag op hun eigenzinnige manier. In wandelingen, verhalenvertellerijen, lezingen en andere belevenissen. Of je nu op pad wilt gaan, in je stoel wil blijven zitten, vermaakt wilt worden of de harde historische feiten zonder opsmuk wilt aanhoren, De Legendejagers hebben voor ieder wat wils.

Een van de Legendejagers is Rob Hopstaken uit Etten-Leur. Op persoonlijke titel, in opdracht van Heemkundekring Jan uten Houte, gaf hij onlangs een prachtig nieuw boek vorm: Monumenten Etten-Leur. Het boek werd voorafgaand aan Open Monumentendag gepresenteerd en is verkrijgbaar bij onder andere het Toeristisch Informatiepunt op Markt 4 in Etten-Leur.

Het ruim 140 pagina’s tellende boek beschrijft de verhalen van alle monumenten in Etten-Leur: 66 rijksmonumenten, 96 gemeentelijke monumenten en 5 Van Gogh monumenten.