12 mei 2023

LandStad-dag Breda Wandelt

Breda Wandelt houdt van 12-15 juli een uniek 4-daags wandel event, waarbij je Breda op een sportieve en bijzondere manier ontdekt!

In de periode van 12 t/m 15 juli dompelen ze je onder in de Urban Jungle van Breda en Ulvenhout. Kies jouw expeditie van 8, 12 of 16 kilometer en wandel dwars door het groene hart van de Baronie, ga op ontdekking door de rauwe kant van de stad, raak geïnspireerd door duurzame, creatieve hotspots en geniet van de stadse gezelligheid.

Dit wordt een groot feest waar familie en vrienden welkom zijn om je toe te juichen en binnen te halen. 12 t/m 14 juli wandel je in de avond, de finaledag op zaterdag 15 juli is overdag!
Stap de verschillende werelden in en geniet van groen, gastvrij en grenzeloos. De 4-daagse gaat van start op 12 juli met een LandStad-dag.

 

Dag van LandStad de Baronie
Datum: Woensdag 12 juli afstanden 8, 12 of 16 km. Startpunt: Baroniepoort Boerderij Wolfslaar

Ulvenhout – De natuur opent je ogen! Ulvenhout, een dorp ten zuiden van Breda waar de groene omgeving je meeneemt door bos, heide en landgoederen. Vanaf Baroniepoort Boerderij Wolfslaar neem je de weg door het groen en leer je wat je ermee kan doen. Onderweg verwennen de legendejagers je met verhalen uit de streek en voel je aan alles dat Ulvenhout leeft. Stap binnen bij bijzondere locaties en geniet van de verhalen. Laat alles onderweg op je inwerken. Natuurhuisje zal deze dag jouw kilometers opsparen en zo geld binnenhalen. Zodat het Baronie bos kan blijven groeien en stralen!

Doelstelling Breda Wandelt LandStad dag
Aansluiting op de doelstellingen / programmalijnen Met het doel om in het Ulvenhoutse bos ook een Baroniepoort te ontwikkelen is het idee ontstaan om tijdens de Bredase 4daagse aandacht te besteden aan dit gebied in nauwe samenhang met LandStad De Baronie. Tijdens het event willen we het gebied rondom Het Ulvenhoutse bos centraal stellen samen met haar streekproducten, natuur en de cultuurhistorie van Wolfslaar. Dit doen we door verschillende wandelroutes te ontwikkelen in dit gebied en daarbij de legendes en verhalen te delen. Tijdens het event gaan de deelnemers deze route bewandelen, de verschillende initiatieven ervaren en informatie tot zich nemen. Zo maken de deelnemers tijdens deze dag kennis met de verschillende initiatieven en het landschap van dit prachtige stuk natuur samen met de Baroniepoort, onderdeel van LandStad de Baronie.

Je kunt je hier aanmelden

 

Goed doel
Leuk en goed om te weten: met dit evenement zet Breda Wandelt zich ook in voor een goed doel. Omdat het groen in en om Breda veel steun kan gebruiken hebben ze dit jaar 2 goede doelen gekozen. Het eerste goede doel is het project Centje voor de Natuur van LandStad De Baronie! Het geld dat deelnemers vrijwillig doneren bij het kopen van een ticket en wat wordt binnengehaald tijdens de loterij gaat naar Centje voor de Natuur. In 2023 is het streven om (net als in 2022) meer dan 10 km bloemenranden te realiseren. Op deze manier helpen we samen insecten aan voedsel én zorgen we voor aantrekkelijke bermen langs fiets- en wandelroutes.

Geef jouw wandeling meer betekenis door Natuurprojecten in Breda te steunen tijdens de aanschaf van jouw ticket met een extra vrijwillige bijdrage.