1 juni 2022

Netwerkdag 2022

Op 16 juni 2022 vierde LandStad De Baronie het 10-jarig bestaan met een speciale editie van de Netwerkdag: het JubileumEvent! Een unieke dag om mee te maken!

Kijk hier voor de foto’s. Een video komt volgende week online.

 

ARCHIEF

Deze netwerkhappening vindt plaats in een groene omgeving, namelijk een loods van Brabantse Delta, Voorste Schaapsdijk 2, 4882 NB Zundert.
Kijk hier voor de locatie en uw route.

Direct registreren? Dat kan hier!

Wij hebben elkaar ruim twee jaar niet kunnen ontmoeten en daarom zal deze dag voor vele nieuwe relaties ook een kennismaking zijn met LandStad De Baronie. U kunt er voor kiezen om de hele dag mee te maken, maar u kunt er ook voor kiezen om een deel van het programma bij te wonen.

OCHTENDPROGRAMMA

– 9:30 uur Inloop en ontvangst
Videopresentatie van werkstukken van Avans Innovative Studio. Studenten dachten na over het toevoegen van belevingselementen aan routes en natuurgebieden.
– 10:00 uur “LandStad draait door”: een talkshow van zes blokjes en twintig gasten uit ons netwerk.
Een greep uit de onderwerpen: streekproducten, regiomarketing, groenaanleg, toer de boer-nieuwe-stijl, de betekenis van water in ons gebied, terugblik met bestuurders, Van Gogh Nationaal Park i.o., aanleg zonnenbloemranden etc.

Om tussen de “tafelpraat” op adem te komen zal de Oosterhoutse zanger Sem Rozendaal ons muzikaal verrassen. Sem won “De strot van Oosterhout” en was vorig jaar tweede in The Voice of Holland.

– 11:30 uur Keynote Wim Huijser – Pelgrimeren in de Polder. De ochtend wordt afgesloten met een inspirerende presentatie van Wim Huijser, die vele boeken schreef over wandelen en pelgrimeren. Hij vertelt ons hoe belangrijk pelgrimeren en wandelen in de Baronie is.

EXCURSIEPROGRAMMA IN DE MIDDAG

– 12:30 – 16:00 Excursies
In de middag gaan we op pad. U wordt vervoerd per bus. Voorzien van een luchpakket zijn er vanaf 12.30 uur vijf excursies met elk twee onderdelen. Wij bezoeken bijzondere lokaties in elke gemeente in ons gebied. Het is ook leuk om eens ergens heen te gaan waar u nog nooit bent geweest. Geef bij uw aanmelding aan naar welke excursie uw voorkeur uit gaat.

Excursie 1: Sint Cathariadal en Van Goghhuis
– Oosterhout. Rondleiding door wijngaard van klooster Sint Catharinadal (van de 750 jaar oude orde der Benedictinessen), kleine proeverij.
– Zundert. Bezoek Van Goghhuis.

Excursie 2: MOYA en Oude Buisse Heide
– Oosterhout. Placemaking transformatie cultureel erfgoed bedrijfsgebouwen in woonbestemming met topkunst in Museum of Young Art (Moya; tevens galerie) en
cultuurmakelaars/horecalokatie Houthallen.
– Zundert. Rondleiding olv Natuurmonumenten over de Oude Buisse Heide en woonhuis familie Roland Holst.

Excursie 3: Het Merkske en Local Tea
– Baarle Nassau, Wandeling en toelichting over de waarden van natuurgebied en beekdal Het Merkske met nieuwe ontwikkelingen door Staatsbosbeheer en Waterschap Brabantse Delta.
– Zundert. Rondleiding en proeverij theeplantage Local Tea, met 250.000 theeplanten de grootste in Europa.

Excursie 4: Museum De Kunst van het Leven en de Nieuwe Mark
– Etten-Leur. Bezoek aan het nieuwe museum De Kunst van het Leven (voorheen Streekmuseum Etten + Leur). We gaan terug naar de tijd (rond 1900) waarin Vincent van Gogh in Etten woonde en werkte.
– Breda. Wandeling met uitleg over de Nieuw Mark, terugbrengen van water en groen in de stad.

Excursie 5 (De Trapkes, Fatimapark en Bijenboerderij) is geannuleerd

AFSLUITEND PROGRAMMA EN NETWERKBORREL

– 16:00 – 18:30 uur: afsluitend programma en netwerkborrel

– 16:00 uur Keynote Jaap Korteweg – Project De Nieuwe Vroenten. Jaap is een visionair uit Etten-Leur die vroeger bekend stond als De Vegetarische Slager. Hij neemt ons mee in zijn droom: een verrassend plan om in een groot gebied een duurzame zelfvoorzienend concept te ontwikkelen van wonen, landbouw, natuurontwikkeling, werken en recreëren.
– 16:45 uur Veiling Streekproducten en aftrap project “Centje voor de Natuur”. een veiling van streekproducten de eerste Eurootjes binnen te halen voor ons nieuwe project “Centje voor de Natuur” voor de aanleg van nieuwe landschapselementen.
– 17:00 uur Netwerkborrel met hapjes uit de streek. Wij serveren deze hele dag zoveel mogelijk verantwoorde streekproducten!

AANMELDEN

DOWNLOAD Programma Jubileum Netwerkdag

Vragen? Neem contact met ons op.