10 oktober 2022

Herfst! Ontdek het buitengebied.

De herfst, bij uitstek de periode om er lekker op uit te trekken in de natuur. en dat kan gelukkig volop in de Baronie.

Wil je weten wat er in de Herfstvakantie (22 t/m 30 oktober) allemaal te zien en te doen is in onze streek, dan zijn de VVV’s en toeristische informatiepunten in de verschillende gemeenten de ideale locaties om je dat te vertellen. Ze hebben ook allemaal een website met tal van tips. En LandStad De Baronie heeft al die websites handig voor je op een rijtje gezet op www.magievandebaronie.nl

Eropuit in de herfstvakantie

 

Een paar tips alvast uit het veld…

VVV Oosterhout heeft een leuke nieuwe blog gemaakt over het veelzijdige buitengebied van Oosterhout. Laat je verrassen door kronkelige bospaden, bruggetjes over het water en ruïnes verscholen in het groen. Direct naar de blog.

Etten-Leur zet deze herfstvakantie volop in op Halloween. Zo komt er een Griezelcircus in het Winkelcentrum en zijn er Halloween optochten, waaronder een hele grote… Dit en meer op het platform Etten-Leur City App. Herfstactiviteiten.

Breda Marketing tipt op welkominbreda.nl onder andere een herfstwandeling met gids door het Mastbos. Aan de wandel.

Toerisme De Baronie (driehoek Breda, Tilburg, Belgische grens) schuift eveneens een aantal mooie routes naar voren. Kijk maar.

Rucphen tipt enkele Halloween activiteiten en bijeenkomsten over kruiden in de Heemtuin. Info.

Baarle-Nassau maakt zich op voor een Halloween lampionnenoptocht in Baarle en een veldtoertocht. Check die agenda.

Zundert maakt je attent op natuurwandelingen door het gebied Rondgors en door de Oude Buisse Heide. Herfst in Zundert.

Tips van de Baroniepoorten

De herfst is uiteraard ook een heerlijk seizoen om kennis te maken met de LandStad De Baronie Baroniepoorten. Zoek ze eens op (www.baroniepoorten.nl) en kijk ook op hun socials wat ze voor je in petto hebben deze herfst. Zo hebben we bijvoorbeeld bij Bos & Co in Oosterhout een super leuke outdoor escape game gespot. Bij ‘t Pannehûske in Achtmaal kun je terecht voor oud-Hollandse spellen (en trappisten-proeverijen). Bij Pannenkoekenhuis Koeckers in Den Hout maken ze speciale herfst-pannenkoeken met stoofpeertjes, stroopwafel, kaneelsuiker en warme vanillesaus. Enfin, zo hebben alle Baroniepoorten wel wat leuks en lekkers.

Meer tips voor de Herfstvakantie op de diverse websites