3 oktober 2023

Herfst- en winteractiviteiten Natuurmonumenten

LandStad De Baronie-partner Natuurmonumenten organiseert deze herfst en winter weer een aantal mooie activiteiten. Een selectie:

 

 

 

 

Paddenstoelen safari op de Oude Buisse Heide
De dagen korten, bladeren vallen en het wordt langzaamaan kouder. De paddenstoelen schieten overal uit de grond op de oude buisse heide. Door de vele verschillende biotopen is de oude buisse heide een walhalla voor paddenstoelen. Marike de Haan is onze gids op 15 oktober. Wat is een paddenstoel eigenlijk, voor soorten zien we, zijn ze zeldzaam en welke zijn giftig? Marike vertelt je er alles over! Info en aanmelden.

OERRR halloween spooktocht op Oosterheide
De avond valt over landgoed Oosterheide. Durf jij samen met boswachter John Sips het donkere bos te bezoeken? Want niets is wat het lijkt als de nachtelijke jagers op pad gaan. Zwervend over de paden vertelt John verhalen over Oosterheide, onder begeleiding van roepende bosuilen. Egels scharrelen hun kostje bij elkaar, vleermuizen vliegen rond. Leer over de dieren in de nacht en luister naar spannende verhalen onderweg. Na afloop krijg je warme chocomelk om even bij te komen van je nachtelijk avontuur. Op 28 oktober. Info en aanmelden.

Foto workshop paddenstoelen op de Oude Buisse Heide
De dagen korten, bladeren vallen en het wordt langzaamaan kouder. De paddenstoelen schieten als paddenstoelen uit de grond (duh). De herfst staat synoniem voor deze feeërieke objecten. We gaan deze prachtige vruchtlichamen natuurgetrouw maar toch zo mystiek mogelijk fotograferen, want daar vragen ze wel een beetje om natuurlijk. Wellicht kruist een kaboutertje ons pad, op weg naar het theekoepeltje. Frans Tijink en Astrid Brouwers begeleiden de tocht en voorzien u van creatieve tips en wetenswaardigheden. Een evergreen! Op 11 november. Info en aanmelden.

Culturele rondleiding Oude Buisse Heide
Op 19 november nemen Ad de Klerk en Jan van Staaij je mee terug in de tijd. We gaan vandaag ontdekken hoe landgoed de oude buisse heide door de jaren heen is ontstaan. Dit 200 ha grote landgoed heeft een roerige geschiedenis. Van het oorspronkelijke turfontginning gebied, verbonden door de turfvaart tot het bewonen van het landgoed door Henriette en Richard Roland Holst. Een historische plek dus, waar Ad en Jan (bijna) alles over weet. Info en aanmelden.

Winterwandeling met snert op de Oude Buisse Heide
Samen met een gids van Natuurmonumenten ga je zaterdag 23 december op pad op de Oude Buisse Heide. Na afloop van de wandeltocht geniet je van een heerlijke snertmaaltijd bij het Pannehûske in Achtmaal. VOLGEBOEKT.