9 januari 2023

h3h biënnale in Oosterhout in 2023

Stichting Kunst in de Heilige Driehoek realiseert elke twee jaar een biënnale van internationale allure.

Deze bijzondere kunstroute vindt plaats in het gebied ‘De Heilige Driehoek’, in Oosterhout. Het is de enige plek in Nederland waar nog een combinatie van drie actieve kloosters bestaat. Het unieke kloostergebied dient als inspiratie voor hedendaagse kunst.

De curatoren Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans gaven in 2021 vorm aan de tweede –  succesvolle biënnale – met het thema hoop. Hun kennis en expertise zetten ze opnieuw in voor de h3h biënnale met het thema “Geloof” in 2023. De h3h biënnale (de nieuwe naam) vindt plaats van 3 juni t/m 16 juli 2023. Er zijn 26 kunstenaars geselecteerd voor deze editie. De curatoren hechten veel waarde aan de verbinding die een kunstenaar met zijn of haar werk weet aan te gaan met een specifieke locatie binnen het kloostergebied en het thema Geloof. De kunstwerken die getoond zullen worden variëren van schilderijen, sculpturen, (geluids)installaties, fotografie en video, tot monumentale ingrepen in het landschap.

De deelnemers zijn Ghada Amer, Maarten Baas, David Bade, Marwan Bassiouni, David Claerbout, Delphine Courtillot, Anne Geene, Lisette de Greeuw, Loek Grootjans, Elise ’t Hart, Frank Havermans, Laura Henno, Ann Veronica Janssens, Folkert de Jong, Alicja Kwade, Rudy Luijters, Rick van Meel, Paulien Oltheten, Kathrin Schlegel, Fiona Tan, Fran Van Coppenolle, Ine Vermee, Wessel Verrijt en Dré Wapenaar. De curatoren hebben daarnaast ook werk geselecteerd van de overleden kunstenaars Piet den Blanken en JCJ Vanderheyden.

Info op de website