26 april 2024

Grootste Blind Wall Breda onthuld


Op woensdag 24 april onthulde wethouder Jeroen Bruijns in Breda het bord met daarop de nieuwe naam van de Parkeergarage Concordiastraat: Oranje Zuid. De parkeergarage aan de Concordiastraat 13 staat al sinds 1968 in het hart van Breda en heeft 455 parkeerplaatsen. 

Wethouder Jeroen Bruijns (Parkeren) komt met het wijzigen van de naam tegemoet aan de wens van de winkeliers van het winkelgebied Oranje Zuid: “Zij willen dit winkelgebied beter op de kaart zetten. Door de parkeergarage de naam Oranje Zuid te geven, dragen we hier graag aan bij.” Tegelijk met de naamswijziging wer ook Bredaas’ grootste Blind Wall onthuld; een 53 meter lang kunstwerk van de prijswinnende Bredase digital artists van Studio SMACK. Dit werk is geïnspireerd op de Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch.

In 2016 maakte het Bredase digitale kunstcollectief Studio Smack een hedendaagse interpretatie van het beroemde schilderij.
In de daarop volgende jaren maakten ze ook nieuwe versies van de zijpanelen van dit drieluik. Benieuwd naar hoe Jheronimus Bosch hun werk zou interpreteren, lieten ze Artificial Intelligence hun werk regenereren tot een panorama in zijn stijl.

https://blindwalls.gallery