10 oktober 2023

‘Stroomhuisjes’ worden ook ‘natuurhuisjes’

Overal staan ze: ‘electriciteitskastjes’. Super functioneel natuurlijk, maar vaak zien ze er niet uit omdat ze besmeurd zijn met ‘wilde graffiti’. Hier en daar, ook in onze streek, worden ze daarom gepimpt waardoor ze opgaan in hun omgeving en/of een verhaal vertellen.

In en rondom Breda en Baarle-Nassau zijn tal van kastjes al voorzien van een nieuwe coating met vaak historische afbeeldingen. Op initiatief van LandStad De Baronie loopt nu ook een pilotproject in de Gemeente Oosterhout, in bosgebied Vrachelen.

 

 

Daar zijn de afgelopen dagen vier gebouwtjes en trafohuisjes van Brabant Water voorzien van natuurlijke afbeeldingen.  De komende tijd zullen er nog drie opgeknapt worden. Het project is gefinancierd door LandStad, Gemeente Oosterhout en Brabant Water.
Uiteraard zijn alle objecten voorzien van een anti-graffiticoating.

Wethouder Dees Melsen is erg te spreken over het resultaat. Hij wil laten onderzoeken of deze actie ook elders in het buitengebied van Oosterhout uitgevoerd kan worden. Ondertussen zijn er ook plannen in de maak voor het verfraaien van kastjes in het centrum.

Landstadvoorzitter Bert Kandel zegt dat de actie ook in de zes andere Baroniegemeenten een vervolg zou kunnen krijgen.

Bekijk hieronder de foto’s van hoe het was en hoe het nu is.
Op de laatste foto legt Mr.Graffiti (Joris ten Vaarwerk) onder toeziend oog van wethouder Dees Melsen (gemeente Oosterhout) en Bert Kandel (voorzitter streeknetwerk LandStad De Baronie) de laatste hand aan beschilderen van een van de gebouwtjes van Brabant Water bij waterwingebied Vrachelse Heide.