17 april 2022

Toeristische plattegrond met een twist

Etten-Leur is een charme-offensief gestart. Vooral om meer bezoekers en toeristen te trekken, maar ook om de eigen inwoners het groeiende Etten-Leur beter te laten kennen. Hiertoe is allereerst een toeristische plattegrond ontwikkeld. Deze werd aangeboden aan wethouder Ger de Weert.

Eind 2021 is op initiatief van de Gemeente Etten-Leur en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Etten-Leur een werkgroep Vrijetijdseconomie geformeerd. Doel van de werkgroep is om samen met diverse ondernemers en een vertegenwoordiging van het Toeristisch Informatiepunt en de musea een toeristisch-recreatieve visie met een actieplan te ontwikkelen. 

Dit gebeurde mede naar aanleiding van het besluit van de gemeenteraad (20 september 2021) om per 1 januari 2023 toeristenbelasting in te voeren. De inkomsten van de toeristenbelasting worden zoveel mogelijk ingezet voor het uitvoeren van het toeristisch actieplan. De visie en de acties voor 2022 en 2023 zijn samengevoegd in het Uitvoeringsprogramma Vrijetijdseconomie, dat inmiddels ook aangeboden is aan de gemeenteraad.

Een van de eerste actiepunten die is opgepakt is het maken van een toeristische plattegrond.

De toeristische plattegrond van Etten-Leur is in samenwerking met cartograaf Tinus Rispens van Blokplan gemaakt in een oplage van 20.000 stuks. De kaart is gratis verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiepunt, het Stadskantoor en vele tientallen toeristisch-recreatieve locaties in Etten-Leur en de regio. De interactieve kaart zal ook worden geplaatst op onder andere het vrijetijdsplatform Etten-Leur City App. Vanaf de website www.etten-leurcityapp.nl is de kaart binnenkort ook te downloaden.

Op de plattegrond zijn maar liefst 150 locaties opgenomen, variërend van bezienswaardigheden tot winkelgebieden, van natuurgebieden tot parken, van musea tot overnachtingsmogelijkheden en van streekproducten-locaties tot bedrijven die leuke (gezins)uitjes en rondleidingen aanbieden. 
Tevens is de kaart voorzien van alle fietsknooppunten in en rond Etten-Leur. Wat de kaart extra attractief maakt, is de toevoeging van speelse illustraties van de hand van de Etten-Leurse Anja van Alphen. Alle illustraties zijn door haar speciaal voor dit doel getekend. 
Het resultaat: een unieke kaart met een vrolijke twist.