18 juli 2022

Citta Słów Sunday alphen-Chaam


In het weekend van 24 en 25 september is het feest in Alphen-Chaam. Ze vieren dan dat ze als gemeente Alphen-Chaam 25 jaar bestaan en het is Cittaslow Sunday.

Fietstocht langs supporters en meer….

Op zaterdag en zondag kun je een speciaal uitgezette tocht fietsen. Deze tocht komt langs een heleboel Cittaslowsupporters : verenigingen, bedrijven en (horeca)ondernemingen geven een kijkje in hun organisatie of bedrijf, maar organiseren daar omheen ook van alles, voor iedereen. En omdat de gemeente jarig is, wordt er getrakteerd…

Je kunt starten waar je wilt en er zijn verschillende ‘lussen’, zodat je zelf bepaalt hoe ver je fietst. In elke kern van de gemeente is er ook een markt: met streekproducten, muziek en vertier.

Kortom: een unieke gelegenheid om eens bij bedrijven ‘binnen te kijken’, maar het is ook vooral een gezellige (familie-) dag voor jong en oud.

De Opstapbus

Voor mensen die niet (meer) kunnen fietsen, zorgt de Opstapbus die dag voor vervoer naar bijvoorbeeld een bedrijf of streekmarkt waar de fietsers ook langskomen. Hou voor meer details de website van Toerisme De Baronie in de gaten.