9 oktober 2023

Boerenmarkt in de Pannenhoef

Op 15 oktober is het voor dit jaar de laatste openstellingszondag van buitenlokaal De Zwarte Schuur op Landgoed de Pannenhoef. De Schuur is dan geopend van 10.30 tot 16.00 uur. Binnen krijgt u informatie over het natuurgebied waar de Zwarte Schuur middenin staat. Om 11.00 uur en om 14.00 uur kunt u vanaf de Schuur deelnemen aan een gratis excursie in de omgeving. Deze duurt ongeveer 1,5 uur.

Deze keer heeft de openstelling ‘boerenmarkt’ als thema. Brabants Landschap werkt veel samen met boeren. Deze zondag zijn zij te gast bij de Zwarte Schuur en bieden er hun producten aan. Het doel van deze dag is dan ook om de natuurlijke samenwerking met boeren te laten zien.

 

Dagje uit voor het hele gezin
Naast de excursies en de boerenmarkt is er nog meer te beleven, zeker ook voor gezinnen! Denk hierbij aan het aangrenzende Woody’s Avonturenpad, waarin kinderen lekker kunnen klimmen en klauteren. Of wat te denken van de gratis wandelapp Vossenstreken? Een superleuke app voor gezinnen, die houden van een avontuurlijke en knotsgekke wandeling. Download thuis alvast de app op de telefoon, neem wat lekkers mee voor een gezellige picknick onderweg en kom ook naar de Zwarte Schuur!

Brood bakken in het bakhuisje
Naast de Zwarte Schuur staat een gerestaureerd bakhuisje. Op de openstellingszondagen wordt hier brood gebakken door vrijwilligers, op ambachtelijke wijze en met biologische ingrediënten. Dus ook 15 oktober! Rond het middaguur komt het verse brood uit de oven en kan iedereen een stukje komen proeven.

Bereikbaarheid
Met de fiets is de Zwarte Schuur prima bereikbaar. Met de auto? Rondom de Pannenhoef, precies tussen Rijsbergen, Zundert en Sprundel, zijn vier verschillende parkeerplaatsen. Vanaf daar is het 15 tot 20 minuten lopen naar de Schuur. Meer informatie hierover is te vinden op brabantslandschap.nl/boerenmarkt-pannenhoef.