4 april 2023

Baroniepoort De Menmoerhoeve ‘Beste leerbedrijf’

Gefeliciteerd Baroniepoort De Menmoerhoeve in Etten-Leur!

De Menmoerhoeve in Etten-Leur mag zich het beste leerbedrijf van Nederland noemen in de sector Voedsel, groen en gastvrijheid 2023.

Dat maakte de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekend. MBO-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Door studenten te begeleiden, leveren de bedrijven een bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap, bijvoorbeeld in de sector logistiek, techniek, zorg of groen.
De Menmoerhoeve (camping, restaurant en boerderij) leidt sinds 2016 mbo-studenten op. ,,We hebben gemiddeld zes stagiaires per dag, gedurende vijf dagen per week”, zegt eigenaresse Marieke van Dijck. ,,Wij zijn een divers bedrijf dus studenten kunnen hier veel verschillende dingen doen en leren.”

Het gaat om studenten van niveau 1 tot en met hbo, zegt Van Dijck. ,,Maar we vangen ook leerlingen op die om wat voor reden dan ook uitgevallen zijn en wat meer maatschappelijke sturing nodig hebben. Die tak zijn we volop aan het ontwikkelen vanuit de gedachte dat elk mens een kans verdient zich te ontplooien. Ik heb zelf een zorgachtergrond en ik vind het heel waardevol mensen zelfvertrouwen te geven en te laten groeien.”

Blijven werken
Het komt regelmatig voor dat studenten na een werk-leerperiode blijven hangen bijvoorbeeld als oproepkracht. De Menmoerhoeve heeft tien mensen in vaste dienst en werkt daarnaast met een pool van zo’n 25 oproepkrachten. Er is één praktijkbeleider vanuit de Menmoerhoeve en één vanuit Curio, de mbo-beroepsopleider in West-Brabant.

700 voordrachten
Op maandag 15 mei maakt SBB bekend welk bedrijf de overallwinnaar is van de verkiezing beste leerbedrijf van Nederland. Er zijn 250.000 erkende leerbedrijven. Er waren dit jaar zo’n 700 voordrachten.

“Heel belangrijk om mensen op te leiden en een leven lang te laten leren en zelfvertrouwen te geven,” aldus Marieke van Dijck.

(Bron: BNDeStem)

Meer weten over Baroniepoort De Menmoerhoeve? Kijk dan op www.baroniepoorten.nl