15 juli 2022

Breda fietst de wereld over

De gemeente Breda heeft een fotowedstrijd voor de zomervakantie opgezet rond het Bredase fietslogo #076fietst. Van het ontwerp is een fysiek rood fietsje gemaakt van twee bij twee centimeter.

Het is de bedoeling dat vakantiegangers op de plaats van bestemming of onderweg een foto van het 076-poppetje maken om op Instagram of Facebook te plaatsen met de vermelding #076fietst.

Winnaars

De foto’s zijn straks te zien op de tijdlijn van de gemeente. Aan het eind van de zomer maakt de gemeente een selectie van tien foto’s waarop gestemd kan worden. Twee winnaars kunnen een lunchbon winnen. Het 076-logo is 9 jaar geleden ontworpen door adviseur mobiliteit Martijn Geervliet.

Bierviltje

Hij bedacht het logo op een zaterdagmiddag op een bierviltje. Nu wordt het logo gebruikt voor alles wat in Breda met fietsen te maken heeft en is te zien op tassen, kleding en posters van de gemeente.

Het fysieke poppetje kan tot 1 september gratis opgehaald worden bij de Infobalie in het Stadskantoor, bij KAMU in de Boschstraat 31 en Brandpunt Reigerstraat 16 in Breda. Zie de Facebookpagina van de gemeente Breda.

Alle info en activiteiten rondom La Vuelta Holanda in de streek.